Sony работи върху смартфона Xperia 4 със Snapdragon 710 и 5,7-инчов 21:9 дисплей

4
400

Към представените по време на събитието Mobile World Congress 2019 смартфони Sony Xperia 1, Xperia 10 и Xperia 10 Plus ще се присъедини и моделът Sony Xperia 4. Най-характерната черта на тези мобилни устройства е „кинематографският дисплей“ със съотношение на страните 21:9.

Японският уеб портал SumahoInfo съобщи, че името на нови смартфон подсказва, че той ще заеме мястото между сегашния флагман Sony Xperia 1 и смартфонът от среден клас Xperia 10.

Смартфонът Sony Xperia 4 ще има същия издължен дизайн на дисплея като модела Xperia 10, но ще предложи нещо интересно. Xperia 4 ще се базира на по-бързата система върху чипа Snapdragon 710. Телефонът ще има 4 GB оперативна памет и 64 GB флаш-диск. При това Xperia 4 ще бъде по-компактен от Xperia 10. На практика Sony Xperia 4 е нещо като идеологическо продължение на Xperia XZ3 Compact.

Според тази информация, екранът на Sony Xperia 4 ще бъде с размер на диагонала 5,7 инча при резолюция 2520х1080 пиксела. Основната камера ще бъде двойна, но няма подробности за разделителната способност на използваните фотосензори. Захранването ще се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 2800 mAh. Няма да има стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо. Дадени са и габаритните размери: 149,5 х 65 х 9,4 милиметра. Ще се предлагат модели с черен, червен, виолетов и сребрист цвят на корпуса.

Засега няма информация за цената и датата на излизане на смартфона Sony Xperia 4.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
OmgШакаронТодорБахти Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бахти
Бахти

Аааааааааа, НЕ! Това 21:9 е малко, трябва да е поне 29:9!!!
Да го закриват и това подразделение като VAIO и да се приключва.

Тодор
Тодор

Сони вънаги са биле първи в иновацийте, според мен това ще е бъдещето и всички започнат да всятят телефони с това съотношение

Шакарон
Шакарон

Нещо не мога да се сетя коя иновация е тяхна, пък следя сцената от 7 години. Единствено надписчето „Sony“ е готино, устройствата им всичките са еднакви, абсолютно безлични и незабележими.

Omg
Omg

Голямо следене си направил за да напишеш подобно нещо 😀