fbpx
0 C
София

Sony се кани да продаде 50 милиона смартфона догодина

Най-четени

Японският технологичен гигант Sony има големи планове за експанзия в пазара на смартфоните догодина. Компанията се кани да пласира сред потребителите поне 50 милиона смартфона със своята марка, съобщи Phonearena.com.

През тази година се очаква Sony да продаде около 35 милиона телефона, а това означава, че плановете за 2013 година са повече от амбициозни. За японците няма да е никак лесно да привлекат 15 милиона нови потребители към мобилната си кауза. Все още не е ясно по какъв начин Sony смята да увеличи пазарния си дял, но скоро ще има по-точна информация за плановете на компанията.

Настоящото положение на пазара не е никак розово за телефонната дивизия на Sony. Пазарът се доминира от чудовищната конкуренция на лидерите Samsung и Apple, които не оставят по-малките играчи да си поемат дъх и за секунда. Японците се борят, пускайки прилични устройства от серията Xperia, но инженерите им ще трябва да измислят нещо още по-добро, ако искат да осъществят плановете си за следващата година.

При офанзивата си през следващата година Sony ще разчита на компании като Foxconn, Arima и Compal. Те трябва да произведат въпросните 50 милиона смартфона.

В хардуерно отношение феновете на смартфоните, продавани от Sony няма от какво да се оплачат, но компанията трябва да поработи повече върху интерфейса, който използва. Той отстъпва по функционалност на конкурентния TouchWiz, който поддържа Samsung, и ако бъде подобрен плановете на Sony може и да станат реалност.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини