Sony ще продължи да развива смартфон бизнеса си

2
640

Мобилният отдел на Sony от години е на загуба, но сега японската компания активно работи върху проблема и възнамерява да направи бизнеса със смартфони печеливш към карая на финансовата 2020 година.

Да си припомним, че на 1-ви април тази година Sony направи мащабна оптимизация и обедини направлението Mobile Communications (MC) с отделите Imaging Products & Solutions (IP&S) и Home Entertainment & Sound (HE&S) в едно общо направление с име Electronics Products & Solutions (EP&S). В рамките на това преструктуриране Sony затвори завода за производство на смартфони в Пекин и съкрати половината служители на мобилния отдел.

В рамките на събитието Corporate Strategy Meeting, в рамките на което бяха обсъдени плановете на компанията за следващите две години, Sony обяви предстоящите стъпки, които трябва да изведат мобилния бизнес на компанията на печалба. Първата стъпка е намалението на оперативните разходи с 50%, което ще бъде постигнато чрез съкращение на персонала. Втората стъпка е напускането на безперспективните пазари. В най-скоро време Sony ще спре продажбите в Индия, Австралия, Канада, Южна Америка, Мексико, Африка и страните от Близкия Изток. Продажбите ще продължат в Япония, Европа, Тайван и Хонконг.

Публикуваната карта дава нагледна представа, доколко Sony ще намали своето присъствие на пазара на смартфони.

На едно от интервютата, бившият ръководител на Sony Каз Хирай заяви, че компанията ще остане на пазара за смартфони, за да види какво ще се появи след тях.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари