Sony ще пускат евтини четириядрени смартфони

1
36

Компания MediaTek е позната основно с процесорите, които се използват от не най-известните китайски производители. Въпреки това, в близко бъдеще ситуацията може да се промени и китайският производител на чипове да се нареди редом с компании като Qualcomm и NVIDIA по популярност.

Наскоро писахме за това, че ZTE възнамерява да представи осемядрен смартфон, чиято основа ще бъде нов чип на MediaTek.

Оказва се, че Sony също обмисля възможността да работи в тясно сътрудничество с китайския производител. В момента японската компания е поискала тестови образци на новия чип – четириядрения MT6589. Все още не става въпрос за подписване на договор, но в случай на успешно тестване този вариант е напълно възможен.

Съобщава се, че MediaTek MT6589 е изпълнен по 28-нанометров технологичен процес (както, например, най-новите чипове Qualcomm S4 Pro), тактовата честота на процесора (ядра Cortex A7) може да достигне до 1,2 GHz. Графичният ускорител тук е PowerVR SGX544, чипът поддържа оперативна памет LPDDR2.

Ресурсите на MediaTek MT6589 са достатъчни за поддръжката на дисплеи с резолюция 1280 х 720 пиксела и на 13-мегапикселови камери, с възможност за запис на Full HD видео. По този начин, Sony могат да използват тези чипове в смартфоните от среден клас, които ще бъдат достатъчно продуктивни, и в същото време привлекателни поради по-ниската си цена.

Разбира се, японската компания не би забравила и hi-end сегмента. Припомняме, че наскоро вицепрезидентът на Sony Mobile, Денис Ван Чи, заяви, че компанията му планира да представи на света през следващата година нов флагман от линията Xperia, който ще бъдат в състояние да се конкурира с лидерите на пазара, като Apple iPhone 5 и Samsung Galaxy S III.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
hlevoust
hlevoust

Само аз ли не разбрах колко евтини ще бъдат тия смартфони?