Sony ще пуска Firefox-смартфони

0
57

Водещите световни производители на смартфони продължават да търсят алтернатива на Android. Samsung например планира да се развива в Tizen посока, а Sony доста изненадващо заяви, че има интерес към „бюджетната“ платформа Firefox OS.

По време на MWC 2013, Sony и оператора Telefonica обявиха дългосрочното си сътрудничество. То предполага не само доставките на Android-смартфони, но и съвместно разработване на Firefox OS базирани апарати, които трябва да бъдат пуснати в продажба през 2014 година.

Представителят на Sony Боб Ишида твърди, че компанията „продължава да предлага на своите клиенти иновативни технологии“. „Нашите инженери в момента работят с Firefox OS и HTML5, в които ние виждаме голям потенциал. Продължаваме да работим с партньорските оператори, включително и с Telefonica, разработвайки новият продукт, който ние планираме да пуснем през 2014 г.“ – казва Ишида.

Спомнете си, че в настоящият момент само 4 производителя са обявили плановете си за производство на Firefox базирани смартфони, а те са: Sony, Huawei, ZTE и Alcatel. Последните два разработчика вече са представили на MWC своите Firefox-смартфони – ZTE Open и Alcatel One Touch Fire.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари