Sony Ericsson разработва смартфоните Nozomi и Ayame

0
30

Хората, успели да се сдобият с прототипи на смартфони, много обичат да тестват тяхната ефективност и да сравняват получените резултати с тези на други апарати. Благодарение на тестерите информацията за съществуването на устройствата, все още намиращи се в стадий на разработка, се появява дълго преди тяхното официално анонсиране.

Пак благодарение на тях стана известно, че компанията Sony Ericsson работи върху най-малко два нови модела смартфони. Единият от тях се нарича Sony Ericsson Nozomi и е обозначен с индекса на SO-02d. Устройството работи под управлението на операционната система Android 2.3 Gingerbread и е задвижвано от чипсет Qualcomm Snapdragon MSM8655T S2, в състава на който влизат едноядрен процесор с тактова честота 1,4 GHz и графичен ускорител Adreno 205.

Една от главните особености на смартфона Sony Ericsson Nozomi ще бъде 4,3-инчовият сензорен дисплей с резолюция 720 х 1280 пиксела. Трябва да се отбележи, че апаратът използва SIM карти във формат microSIM. Засега остава неизвестно дали смартфонът Sony Ericsson Nozomi ще се появи на световния пазар. За другия смартфон – Sony Ericsson LT18i Ayame – вече е известно, че ще бъде на разположение на всички желаещи да го закупят. Съдейки по всичко, той представлява подобрена версия на смартфона Xperia Arc, тактовата честота на който е увеличена до 1,4 GHz.

Датите на евентуалната поява на двата смартфона в дистрибуторската мрежа и тяхната ориентировъчна цена засега остават неизвестни.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за