Sony Ericsson ще обнови своите нови Xperia смартфони до Android Ice Cream Sandwich

7
19

Тази година Sony Ericsson наистина успя да подобри своите доста нестабилни позиции на пазара на смартфоните. Производителят не само успя да пусне няколко нови впечатляващи продукта, но също така възнамерява да ги актуализира с новата операционна система Android Ice Cream Sandwich, което няма как да не се хареса на крайните потребители.

Всички най-нови смартфони на Sony Ericsson с операционната система Google Android 2.3 Gingerbread се характеризират с много висока производителност. Ето защо не е изненада да чуем думите на шведско-японския производител, че всички значими модели смартфони от семейството на Sony Ericsson Xperia през тази година ще получат актуализация на фърмуера до версия Google Android Ice Cream Sandwich.

Преди това, компанията беше съобщила за намерението си да поднови всички тези мобилни апарати до Google Android 2.3.4. Но сега не е напълно ясно, дали планирания ъпгрейд ще бъде на етапи или от Sony Ericsson са решили да пропуснат Android 2.3.4 и веднага да преминат към Google Android Ice Cream Sandwich. Най-вероятно и логично е да последват последния вариант.

Android Ice Cream Sandwich трябва да се появи през октомври или ноември тази година. Очаква се, че тази операционна система ще обединява смартфон и таблетната версия на Android, което значително ще намали фрагментацията на платформата и ще увеличи привлекателността й за разработчиците и обикновените потребители.

Очевидно е, че шведско-японския производител ще оборудва с Google Android Ice Cream Sandwich смартфоните Sony Ericsson Xperia Arc, Xperia Arc S, Xperia Ray, Xperia Play, Xperia Neo, Xperia Neo V, Xperia Pro, Xperia Mini и Xperia Mini Pro. Но конкретни срокове за пускането на тази актуализация все още няма.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
iliev72
iliev72

И последно Xperia X10i , X8i , X10 mini и т.н. ще бъдат ли включени в тези ъпдейти ?!

SeeKnDestroY
SeeKnDestroY

Нем… 99% няма.

M.Atanasow
M.Atanasow

Ами XperiaX10 Mini?

SeeKnDestroY
SeeKnDestroY

Няма да пускат официален ъпдейт за телефон от 2010г., това е сигурно…

iliev72
iliev72

Те нямаше и да пускат Android 2.3 за X10i , но вече е пуснат :rolleyes: не бъди толкова сигурен :whist:

djagi
djagi

А дано… Ще ме изненадат приятно. Но иначе с тази тяхна политика не смятам следващия ми телефон да е SE.

SeeKnDestroY
SeeKnDestroY

Aми като хардуер, може би единствено x10 би могъл, но неофициално, а официално не мисля, че ще искат да пуснат Android 4 за стар техен телефон, все пак трябва да се продават новите модели :] Te с 300 зора му пуснаха 2.3, та мисля, че беше дотук. А иначе според мен SE се пооправят, щом зачестиха с updates последно време, а тези новини показват, че май ще се поправят…