Sony Xperia 1 II ще бъде по-скъп от iPhone 12

9
2562

Sony Xperia 1 II бе обявен още през февруари, но Sony току-що разкри цената на апарата и макар и при всички положения този модел щеше да струва скъпо, това е дори повече, отколкото очаквахме.

Xperia 1 II ще започне продажбите си на цена от 1 199,99 щатски долара, което е с цели 250 долара увеличение спрямо неговия предшественик Sony Xperia 1, който струва 949 щатски долара при стартирането на продажбите си. Вероятно в някои региони цената на новия модел ще бъде още по-висока, особено на европейските пазари, където някои неофициално спекулират, че може да започне предлагането си на цена от поне 1300 евро.

Това е цена, с която Xperia 1 II най-вероятно ще влезе в класацията на най-скъпите смартфони на годината. Тя е приблизителна до тази на Samsung Galaxy S20 Plus и вероятно ще бъде по-висока дори от тази на основните Samsung Galaxy Note 20 и iPhone 12, които предстои да бъдат представени в края на лятото или началото на есента.

Все още трябва да изчакаме

Говорейки за стартирането на продажбите, Sony също потвърди кога ще можете да закупите Sony Xperia 1 II. Предварителните поръчки на устройството ще станат достъпни още от 1 юни, но реалните наличности в магазините ще започнат едва на 24 юли, така че все още имаме доста време, за да разберем колко ще струва смартфона в европейските региони.

В допълнение, Sony предвижда промоция, в която ако направите предварителна поръчка на апарата до 28 юни, ще получите чифт слушалки Sony WF-1000XM3, които са True Wireless и струват около 230 щатски долара, така че цената на Xperia 1 II до известна степен може да бъде облекчена, въпреки че все още устройството не е никак евтино и тази промоция ще бъде достъпна за ограничен брой потребители.

Към момента дори не е потвърдено дали същата промоция ще се предлага извън САЩ, нито на коя дата Sony Xperia 1 II ще бъде наличен в други региони.

Що се отнася до това, което получавате за тази висока цена, то припомняме, че Sony Xperia 1 II разполага с 6,5 – инчов екран с резолюция 1644 x 3840 със супер широко съотношение на страните на екрана от 21 : 9 . В допълнение идва с чипсет от най-висок клас Snapdragon 865, 8GB RAM, 256 GB вътрешна памет за съхранение, 5G поддръжка, батерия с капацитет 4000 mAh и стерео високоговорители и водоустойчивост.

Освен това разполага с четири обективна основна камера с 12MP основен сензор, 12MP телефото с възможност за 3x оптично увеличение, ултра широк 12MP сензор и сензор за дълбочина и ефект боке.

Изглежда, че за тази цена, получавате наистина добър хардуер, но все пак да не забравяме, че в момента конкуренцията е по-силна от всякога.

1.3 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари