Създателите на бенчмарка AnTuTu публикуваха нов рейтинг на смартфоните. Този път класацията показва не производителността, а удовлетвореността на потребителите от своите мобилни устройства.

На първо място в този рейтинг се намира смартфонът Sony Xperia XZ Premium с резултат от 96%. Телефонът се харесва най-вече със своята качествена камера, технологията Motion Eye и добрата конфигурация.

На второ място е старичкият Meizu Pro 6 Plus с показател 94%. Тройката лидери приключва с Xiaomi Mi Mix 2, постигнал 93%.

В рейтинга са включени и смартфоните OnePlus 6, Samsung Galaxy S8+, Xiaomi Mi Max 2, Huawei Mate 9, Meizu X и Huawei Mate 9 Pro. Вижда се, че най-успешни според тази класация са смартфоните на компаниите Xiaomi, Huawei и Meizu. По някакви причини, не се е намерило място за мобилните устройства на Apple, които добре се продават в целия свят. Много анализатори се изказаха, че този рейтинг на AnTuTu е доста спорен и едва ли отразява симпатиите на по-голямата част от потребителите. Още повече, че няма информация за методиката на класирането и за това, гласовете на кои потребители са взети предвид.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
ТодорГошо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Гошо
Гошо

След употребата на 4 сонита и 1 xiaomi не ми е ясно какво прави сони в тази класация

Тодор
Тодор

За мен най- големият плюс на Сони е, че е водоустойчив, в почти всеки модел имат НФС, добра зглобка и много къстъм ромове за флагманите им, а китайчетата хубави ама особено липсвата на нфс и ИП68, не ….. поне за мен в момета това са най- чажните качества за един телефон