По време на събитието MWC 2018 в Барселона японската компания Sony трябва да представи флагмана Xperia XZ2 и неговата по-компактна версия Xperia XZ2 Compact. Както обикновено, малко преди анонса, в Глобалната мрежа изтекоха технически характеристики на новите мобилни устройства. Този път благодарение на скандинавския интернет ресурс Swedroid.

Според таи информация, Xperia XZ2 ще има 5,7-инчов дисплей с резолюция 2160х1080 пиксела, съотношение на страните 18:9 и защитен със закаленото стъкло Gorilla Glass от пето поколение. Телефонът стъпва на мощния Snapdragon 845 и разполага с 4 GB оперативна памет и 64 GB флаш-диск. Устройството работи под управлението на операционната система Android 8.0 Oreo, а неговата цена е $987.

Xperia XZ2 Compact е оборудван с 5-инчов дисплей с FullHD+ резолюция също защитен със специалното стъкло Gorilla Glass, а останалият хардуер е идентичен. Цената на това мобилно устройство е $740, а продажбите и на двата смартфона са обявени за 6 март тази година. Това се отнася за скандинавските сържави, но в следващите седмици ще излезе и излязат и в останалите европейски страни.

Да не забравяме, че в Барселона трябва да се състои и анонсът на смартфона Xperia XZ Pro, който ще предложи OLED дисплей с 4К резолюция.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за