Sophos пусна безплатно антивирусно приложение за Android

0
29

На фона на растящия в геометрична прогресия брой на заплахите за най-популярната мобилна платформа компанията Sophos реши да предложи на всички желаещи безплатна антивирусна защита.

В решението Sophos Mobile Security, достъпно чрез магазина за приложения Google Play, е предвидена възможност за автоматична проверка и блокиране на подозрителните или опасните приложения, инсталирани от потребителя. В приложението е налична функция за локализация на смартфона в случай на загуба или кражба, както и възможност за неговото дистанционно блокиране.

Размерът на приложението е 2,1 MB. Разработчиците му твърдят, че то няма да оказва осезаемо влияние върху производителността на смартфона и изразходването на заряда на акумулаторната батерия.

Компанията Sophos планира до края на годината да пусне и корпоративна версия на Sophos Mobile Security с разширена функционалност и централизирано управление. Отчитайки все по-силното проникване на смартфоните в корпоративните среди, разработчиците се надяват на немалък интерес и към подобно приложение.


Изтегляне на Sophos Mobile Security

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари