Statista обяви смартфоните с най-силно и най-слабо излъчване

5
2373

Германските експерти признаха смартфон на Xiaomi като мобилния телефон с най-силно електромагнитно излъчване в сравнение с всички останали смартфони на пазара. Германската компания Statista публикува своето изследване и своите два рейтинга в своя официален Twitter акаунт.

В антирейтинга са включени четири модела на тази китайска компания. Най-високо излъчване е измерено за модела Xiaomi Mi A1, на трето място се намира Xiaomi Mi Max 3, на шесто – Xiaomi Mi Mix 3 и предпоследното 15-тя място е за Xiaomi Redmi Note 5.

Освен това, тази година аналитиците са включили в своя отрицателен рейтинг и два смартфона на Apple – iPhone 7 и iPhone 8, класирани съответно на 9-то и 14-то място.

В същия Twitter акаунт германската лаборатория Statista представя и рейтинга на смартфоните с най-ниско електромагнитно излъчване. Лидер в тази класация е Samsung Galaxy Note 8.

Освен това, смартфоните на тази компания заемат половината класация на мобилните телефони с най-ниско излъчване. Можем да видим, че на 4-то, 5-то и 6-то място се намират съответно Samsung Galaxy A8, Samsung Galaxy S8+ и Samsung Galaxy 7S Edge. Флагманът на компанията Samsung Galaxy S9 е на 9-то място.

В класацията присъстват още модели на LG, ZTE и HTC, както и два от актуалните модели на Motorola. Moto Z и G5 Plus, които участват в класацията, се класират с 13 десети от първия в нея със само 0.30 излъчване.

При съставянето на двата рейтинга са използвани резултатите към месец декември миналата година, предоставени от федералната агенция на Германия за защита от радиационно излъчване (Federal Office for Radiation Protection, BfS).

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Кьорав конTGRНикFun Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Fun
Fun

Електромагнитното излъчване е изключително опасно, с 5G говорим за от 20 до 50 пъти по-силно излъчване заради честотата на поставяне на мобилните станции за прием на сигнал. Това ще е началото на края на човечеството…

Кьорав кон
Кьорав кон

Жалко, че не намерих цялата класация. Щеше да ми е интересно да видя как се представят другите китайци. Интересно също, от къде се проявява такава разлика, при все, че почти всички производители използват почти еднакви компоненти…

Ник
Ник

Да и естествено тази класация нарежда , като безопасни най скъпарските телефони „съвпадение“дали.

Кьорав кон
Кьорав кон

Note 8 в момента е към 960 лева, което със сигурност го прави по-евтин от айфоните и пиксел 3 хl от първата таблица. Да не говорим, че там е и S7, който е модел на 3 години и може да се намери дори по-2фтино от ноута. Скъпарския S9 се намира чак в средата на таблицата, не виждам за какво съвпадение говориш.

TGR
TGR

Те затова и едно време 3310 и 3210 имаха обхват на всякъде.
Поради тази причина и с моите Xiaomi-та нямам проблеми никъде.
А на тези с iPhone, нека продължават да им казват, че не ги държат като хората.
Сега по сериозно.
Винаги някой телефон ще е с по-силно излъчване от друг . Без значение марката.
Тук малко има заиграване ама карай.