Strategy Analytics: Samsung за първи път от три години изпревари Apple на американския пазар за смартфони

7
537

През третото тримесечие на 2020 година южнокорейската компания Samsung не само си върна званието на лидер в световния пазар на смартфони, но и оглави американския пазар като измести Apple на второ място. Това се случва за първи път от второто тримесечие на 2017 година, когато Samsung също успя да изпревари Apple на нейния собствен терен. Информацията е на аналитичната компания Strategy Analytics.

Samsung стана лидер на американския пазар за трето тримесечие на 2020 година  не само благодарение на продажбите на собствените си модели смартфони.  Друг фактор, който помогна на южнокорейския гигант, е по-късното стартиране на продажбите на серията iPhone 12.  Очакванията са през последното тримесечие, което традиционно е най-силното за Apple, екипът на  Тим Кук да си възвърне престижното първо място.

За тримесечния период от юли до септември делът на компанията Samsung на американския пазар за смартфони нарасна от 6,7% на 33,7%, което осигури първото място на южнокорейския производител.  Пазарният дял на Apple, която слезе на второ място, е 30,2%.  Интересно е че на трето място на американския пазар е още една южнокорейска компания. Това LG с 14,7%  пазарен дял.

Да си припомним, че на световния пазар, който също е оглавяван от  Samsung,  пазарния дял е разпределен по следния начин:

  1. Samsung — 22,7% (+0,9%)
  2. Huawei — 14,7% (-3,9%)
  3. Xiaomi — 13,1% (+4%)
  4. Apple — 11,8% (-1,2%)
  5. Vivo — 8,9% (+0,5%)

Виждаме, че в глобален мащаб Xiaomi е изместила Apple на четвърто място.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари