Superbook: евтино устройство, което трансформира Android-смартфона в лаптоп

0
128

В сайта за потребителско инвестиране Kickstarter се появи интересен проект за производството на оригинално устройство за смартфони. Аксесоарът Superbook дава възможност за съвсем лесна трансформация на смартфони, работещи под управлението на операционната система Android, в лаптопи. Да си припомним, че нещо подобно неотдавна анонсира HP за своя смартфон Elite X3, в който се използва ОС Windows 10.

 

Superbook е представен от своите автори като аксесоар за смартфон, който оформен като лаптоп. Базовият вариант на Superbook е оборудван с 11,6-инчов дисплей с резолюция 1366х768 пиксела и TN матрица, тъчпад с поддръжка на мултитъч, стандартна QWERTY клавиатура и акумулаторна батерия с капацитет, достатъчен за 8 часа непрекъсната автономна работа. Superbook може да се използва и зареждане на смартфоните.

 

Superbook може да работи със смартфони, базирани на ОС Android 5.0 или по-нова, които разполагат с минимум двуядрен процесор и 1,5 GB оперативна памет. Необходими са и 25 MB свободно дисково пространство. Смартфоните се включват чрез USB OTG или USB Type-C интерфейса.

 

Цената на Superbook е определена на $99, а доставките трябва да започнат през месец януари 2017 година.

 

Интересът към Superbook е изключително голям. Създателите на това устройство поискаха инвестиция в размер на $50 000. Но само през първите 14 часа бяха събрани $300 000, а за 38 часа – $500 000. В момента сумата е $717 330, а до края на кампанията остават 26 дни. Ако бъде събран $1 милион, дисплеят ще бъде FullHD, ще има и други значителни подобрения.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари