Surface Duo получи сертификат от FCC

0
330

Microsoft преразгледа своите планове за продажби на смартфона Surface Duo за начало на продажбите в края на тази година и сега възнамерява да представи на пазара своето първо Android устройство през следващите няколко седмици. Доказателство за това е документацията на федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC), която показва, че смартфонът на Microsoft е получил съответното разрешение. FCC сертификатът е задължителен документ, без който смартфонът не може да се продава. Традиционно, този сертификат се дава на финалния етап от разработката на дадено мобилно устройство, когато работата е приключена и повече промени няма да се правят.

Според изтеклата от Microsoft вътрешна информация, Surface Duo вече се подготвя за пазара и трябва да се достави на ритейлърите след около две седмици. Самите продажби се очаква да започнат към края на месец август.

Интересно е, че в документацията на сертификата липсват тестовете на NFC модули и тази технология явно не се поддържа в Surface Duo.

Това не е единствения компромис. Потребителите ще трябва да се задоволят със SoC Snapdragon 855, сравнително скромните 6 GB оперативна памет, акумулаторна батерия с капацитет 3460 mAh, липсата на 5G и наличието само на една камера с резолюция 11 МР.

Но всичко това ще бъде оправено и подобрено във второто поколение Surface Duo, което в момента активно се разработва.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари