TCL има амбиции да направи 5G смартфоните достъпни за всички

2
276

Когато през януари изпълнителният директор на американския мобилен оператор Verizon заяви, че компанията иска да предложи смартфони с 5G поддръжка на цена до 600 долара, той смяташе, че това ще увеличи достъпността и разпространението на новото поколение мобилни мрежи спрямо сегашната цена от над 1000 долара. Сега китайският производител TCL обявява, че предстоящият му TCL 10 5G телефон ще струва под 500 щатски долара.

Стефан Стрейт, генерален мениджър на глобалния маркетинг на телефонния бизнес на TCL, заяви в интервю миналия месец, че първоначалната цел на компанията, е да представи 5G смартфон на достъпна цена под 500 долара. Според информацията, която имаме сега, този телефон ще започне продажбите си в Европа още от следващия месец и ще се търгува в САЩ на цена от 399 долара и в Европа на цена от 399 евро.

Това ценообразуване би направило TCL 10 5G един от най-достъпните начини да се сдобиете с апарат, който поддържа петото поколение мобилни мрежи, от което всички очакваме драматично да промени начина ни на живот с мобилните мрежи с огромни скорости и капацитет. В първите дни на 5G се забелязваше „петнисто“ покритие, само в най-големите градове, където мобилните оператори са решили да инвестират, както и скъпи устройства, струващи четири цифрени суми, които трудно някой би могъл да си позволи. И макар и TCL да не е сред най-популярните производители на смартфони в световен мащаб, намаляването на цените и истинската достъпност на 5G устройствата ще дойде именно от такива марки, които разбутват пазара и скъпите решения на конкуренцията, предоставяйки достъпни модели, за които не един и двама потребители биха се замислили.

TCL е производител, който е известен с това, че произвежда широка гама от бюджетни и достъпни домашни уреди, която започва от телевизори и свършва с климатици. Компанията от години имаше участие на пазара на смартфони чрез брандовете Alcatel, BlackBerry и Palm, чиито продукти произвеждаше. Сега обаче, с навлизането на иновации като сгъваемите дисплеи и 5G, този китайски концерн може да си направи и добро име в този пазарен сегмент, особено с достъпните си цени.

„Това е част от философията на TCL. Разглеждаме как можем да направим технологиите все по-достъпни“, заяви Стрейт в интервю за подкаста на CNET Daily Charge.

TCL 10 5G е анонсирана серия смартфони, която включва моделите 10 Pro и 10 L. Тези телефони трябваше да дебютират на изложението Mobile World Congress в Барселона по-рано тази година, но това се отложи, когато конференцията беше отменена на фона на коронавирусната пандемия.

Нека не забравяме, че освен, че наруши работата на потребителите, коронавирусът остави и много хора без работа или оказва съществено влияние върху доходите им. Това непременно се отразява на покупателната способност и потребителските навици, а свиването на потребителските възможности несъмнено не е от полза на развитието на 5G мрежите. Но с агресивното въвеждане на достъпни 5G смартфони на пазара от брандове като TCL, може би бъдещето на 5G няма да бъде засегнато и въпреки трудностите, потребителите ще могат да се възползват без много разходи от новата мрежа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари