TCL показа най-необикновените сгъваеми смартфони в света

4
1401

Китайската компания TCL Group, която притежава търговските марки BlackBerry, Palm и Alcatel, продължава да развива идеята за производство на сгъваеми смартфони. Вчера китайският производител съвсем неочаквано представи прототипите на два много интересни сгъваеми смартфона. Единият има екран, който се сгъва на две места, а другият – необичаен слайдер с разстилащ се екран.

This slideshow requires JavaScript.

Първият смартфон, който засега няма име, се сгъва на две места. При това, в едното място екранът се сгъва навътре подобно на Galaxy Fold, а в другия навън, както е при Mate X. Тоест в сгънато състояние потребителят има дисплей с тройно по-малка площ в сравнение с разгънатото устройство. В конструкцията на този телефон се използват два шарнира – DragonHinge и ButterflyHinge. И трите части на екрана имат еднаква площ. Това е AMOLED дисплей с размер на диагонала 10 инча, като този размер е типичен за таблетите. В сгънат вид получаваме 6,65-инчов устройство с 3К резолюция и съотношение на страните 20,8:9. В сгънат вид смартфонът е доста дебел.

Вторият гъвкав смартфон на TCL е още по-смел. Той изглежда като обикновен смартфон, но при неговото разтягане настрани, размерът на неговия екран се увеличава. Това се постига с помощта на гъвкава матрица, част от която е скрита във вътрешността на корпуса. При промяната размера на дисплея синхронно се променя и интерфейсът, предоставяйки допълнителни функции – разделяне на екрана, по-широки възможности за многозадачна работа и други.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари