TCL представи странен трансформър: смартфон, който може да се разгъва и разтяга

0
703

Към днешен ден едва ли някой може да се учуди на поредния сгъваем смартфон с гъвкав екран – Samsung Galaxy Fold вече има две версии, като след това и другите компании представиха на пазара подобни решения. Но китайската компания TCL показа, че сгъваемият екран е само началото.

TCL представи смартфона трансформър Fold ‘n Roll, който може и да се разгъва и разтяга, като по този начин се е получило мобилно устройство с два начина за увеличаване размера на дисплея. Към днешен ден това все още е прототип и се очаква търговският вариант на излезе на пазара в края на тази година.

При максимално сгънат вид Fold ‘n Roll изглежда като смартфон със 6,87-инчов дисплей, който може да бъде разгънат до 8,85 инча, с което този телефон се превръща в най-големия фаблет на пазара. Но след това устройството може да бъде разтегнато до 10 инча и превърнато в пълноценен таблет.

Необичайният и високотехнологичен OLED дисплей е успяла да създаде китайската компания CSOT, която сега съвместно с TCL се опитва да реши проблема с неговата защита, понеже засега той е направен от неособено здрава пластмаса. Ето защо TCL официално съобщи, че трябва да мине известно време преди подобните мобилни устройства от типа три-в-едно да излязат на пазара.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари