fbpx
0.8 C
София

Tecno представиха съвсем нов вид оптична система с две призми, която може самостоятелно да следи обектите

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Повечето от използваните към днешен ден обективи в смартфоните имат оптична стабилизация на изображението (OIS), понеже мащабирането на кадъра и естественият тремор на ръцете усложняват снимането и размазват фотографиите. OIS помага много при статичните обекти, но когато трябва да бъдат заснети подвижни обекти, оптичната стабилизация по-скоро пречи, отколкото помага. Компанията Tecno представи решение, което решава този проблем с помощта на съвсем нова оптична система, в която се използват две призми.

Новата технология се нарича Eagle Eye Lens и това е първата подобна система за телеобективите. Всяка призма може да се завърта около оста си – едната на ±8°, а другата – на ±10°. При обединяването на двете призми камерата може да проследява даден обект до ±16° по едната ос и до ±20° по другата ос. Представеното от компанията видео много добре демонстрира работата на новата оптична система.

Новата технология на Tecno поддържа стандартната оптична стабилизация на изображението, но едновременно с това осигурява и OIS за подвижни обекти, които може автоматично да проследява в диапазона от ±6°. (при  включена OIS). Използват се и алгоритми с елементи на изкуствен интелект, които подпомагат работата на технологията Eagle Eye Lens. Компанията подчертава, че нейната нова технология работи както при правенето на фотографии, така и при заснемането на видеа. Нейното използване например, при автомобилните ралита, дава възможност за правенето на изключително качествени и детайлни снимки, както и плавни видеа на носещите се с голяма скорост автомобили.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини