fbpx
14.8 C
София

TI разработват два пъти по-бързо зареждащи чипове

Най-четени

Новата линия чипове на Texas Instruments, съдържаща общо 7 на брой модела, идва с обещание за два пъти по-бързо зареждане, благодарение на нова „система за компенсация на импеданса при батерията“. Новите изградени пътища за едноклетъчни литиево-йонни батерии могат да бъдат използвани в широк спектър от устройства.

„BQ2419x“ линията може да бъде използвана не само при смартфони и таблети, но и при LTE рутери, Wi-Fi тонколони, дори и мобилна медицинска апаратура и всякакви други портативни устройства.

Изглежда, че технологиите при батериите не се развиват със същото темпо, както хардуера при мобилните устройства и свързващите технологии, като цяло. Все пак, през последните години видяхме сериозно развитие при литиево-йонните и литиево-полимерните батерии.

Новите произведения на TI за бързо зареждане покриват Energy Star и изискванията на европейския съюз за зареждане, като са способни да работят ефективно до 92% без нагряване. Това не е никак зле за компонент с големина 4мм х 4мм. С бурното развитие на мобилните устройства, американската компания уцелва точния момент за пускането на подобна серия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини