Динамиката на мобилния пазар редовно се следи от уеб-портала GSMArena, който всяка седмица анализира търсенето на различните модели смартфони и публикува класация на най-популяните устройства, според запитванията в сайта.

Според топ-10 рейтинга на GSMArena за изминалата седмица, на първо място е класиран китайският смартфон Oppo F5, характерен преди всичко със своята предна камера, безрамков екран и стилен корпус.

На второ място се намира OnePlus 5T, интересът към който се очаква да продължи да се повишава, понеже този флагман разполага с най-съвременен хардуер – 8-ядрения Snapdragon 835, 8 GB оперативна памет и 6,01-инчов безрамков AMOLED дисплей, заемащ на практика цялата площ на лицевата част. Третото място е за Samsung Galaxy J7 Pro, а четвъртото – за Xiaomi Mi A1.

На пето място в края на месец ноември е класиран Apple iPhone X, а веднага след него се намира неговият основен конкурент Samsung Galaxy Note 8. Седмата позиция е на Samsung Galaxy S8, осмата – на Xiaomi Redmi 4 (4X), а деветата – на Nokia 6. Последното десето място за тази седмица е за безрамковия Xiaomi Redmi Note 5, анонсът на който се очаква през месец декември. Този смартфон се оказа особено търсен и популярен, след като изтече информация за неговите хардуерни особености, дизайн и цена.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари