TouchDroid превръща HP TouchPad в Android таблети

0
31

Група разработчици работи върху нов начин за зареждане на Android върху таблети TouchPad с webOS, превръщайки ги в пълноценни устройства с мобилната операционна система на Google.

Трима разработчици са стартирали проекта TouchDroid и скоро ще предоставят възможност стара версия на Android, известна като Gingerbread, да бъде използвана в таблетите.

Групата работи с Gingerbread, защото Google не е предоставил source кода за Honeycomb – версията на Android за таблети, която бе достъпна най-напред на Motorola Xoom и излезе през февруари.

Разработчиците разчитат на това, че когато бъде налична версията Cream Sandwich, Гугъл ще предостави кода на предходната.

Разработчиците от проекта TouchDroid обаче не съобщават краен срок кога ще бъде налично решението им, обяснявайки че такъв не е възможно да бъде определен.

Миналата седмица Hewlett-Packard съобщи, че преустановява производството на TouchPad и бъдещето на мобилната операционна система webOS, с която компанията се сдоби след придобиването на Palm, е неясно.

След тази новина Hewlett-Packard намали цената на TouchPad на $99. Голяма част от търговците съобщават, че вече са изчерпали количествата от TouchPad.

Това означава, че закупилите TouchPad за $99 са късметлии, защото скоро може да бъде изчерпан напълно в търговската мрежа, а останалите таблети с Андроид са значително по-скъпи.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за