TSMC ще произвежда 5 nm чипове на Huawei

2
1594

Тайванският производител на чипове TSMC ще бъде единствената компания, която тази година ще създава нови SoC чрез 5 нанометров технологичен процес. Основните поръчки на процесорите от ново поколение идват от компаниите Apple и Huawei. Това са чиповете A14 и Kirin 1020, които ще се произвеждат чрез поточните линии на TSMC. Това е първата информация, че през тази година китайският технологичен гигант ще започне използването на съвсем нов чип, произвеждан чрез 5 нанометров технологичен процес.

Производствените планове на TSMC предвиждат масовото производство на 5 nm чипове да започне през първата половина на 2020 година. Пикът в производството на новите SoC е предвиден да настъпи през третото тримесечие на годината. Това е свързано с факта, че Apple и Huawei традиционно представят своите флагмански смартфони през есента. Тази година това ще бъдат фамилиите телефони Huawei Mate 40 и iPhone 12.

Известно е, че Kirin 1020 ще стане наследникът на Kirin 990 и че неговото кодово име е Baltimore. Очаква се новият процесор да бъде значителна крачка напред по отношение повишаване на производителността. Според появилата се неофициална информация, ръстът на изчислителната мощност ще бъде внушителните 50%. Това ще се постигне с помощта на процесорните ядра Cortex-A78.

Към днешен ден TSMC е един от най-големите производители на чипове и предлага решения и технологии, каквито конкурентите нямат

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари