Turkcell сключи договор с Huawei и до края на 2021 година възнамерява да продаде 1 милион смартфона с HMS

2
2239

Забрана на САЩ за използване на американски технологии принуждава Huawei да търси алтернативи на мобилните онлайн услуги на Google. В резултат от това китайският технологичен гигант създаде собствена инфраструктура със същите услуги и приложения, която се нарича Huawei Mobile Services (HMS). А сега gizmochina съобщи, че турският мобилен оператор Turkcell е сключил партньорско споразумение с Huawei за използване на китайската инфраструктура и мобилни приложения.

Тази информация бе съобщена по време на официална пресконференция, в която участваха генералният директор на Turkcell Мурат Еркан (Murat Erkan) и ръководителят на турския клон Huawei Turkey Consumer Electronics Group Сет Уанг.

Мурат Еркан заяви, че за периода от месец април 2020 година до края на 2021 година обемът на продажбите на Turkcell ще достигне 1 милиона смартфона на Huawei, използващи екосистемата HMS. Към днешен ден в Турция има около 4,6 милиона потребители, които използват мобилните устройства на Huawei.

Генералният директор Мурат Еркан каза още, че неговата компания вече работи върху интеграцията на над 30 приложения на Turkcell в мобилните услуги на Huawei. Първата партида смартфони на Huawei с инсталирана HMS ще пристигне в Турция през месец април тази година, като продажбите ще започнат също през април.

Да напомним, че в края на миналата година Google прекрати да издава Android лицензи за новите смартфони, които се продават и ще се продават в Турция. Явно това е принудило турският мобилен оператор да потърси алтернатива на услугите на Google.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари