UBS: цената на iPhone 8 ще бъде под $1000

2
665

Повиха се твърде много слухове, че новият iPhone 8 с OLED дисплей няма как да не е по-скъп от $1000. Но аналитиците от UBS са уверени, че Apple няма да качи толкова много цената.

Според пресмятанията на UBS, себестойността на новия iPhone 8 ще бъде със $70-$80 по-висока, отколкото на iPhone 7 Plus. Ако се съобразим с ценообразуването на Apple, препоръчителната цена на новия флагман ще е в диапазона $850-$900. Това е съпоставимо с Galaxy S8+, цената на който стартира от $840-$850. Най-вероятната цена на iPhone 8, според UBS, е $870.

Считаме, че цената от $870 ще увеличи печалбата от една акция, но ще намали брутната печална на Apple“ – каза UBS. Новият Galaxy S8 струва $750, а моделът Galaxy S8+ – $850. За феновете на Apple, $850 е една съвсем приемлива цена, особено с очакваните технически иновации.

Що се отнася до по-скъпия вариант на iPhone 8 с 256 GB флаш-диск, то неговата цена също няма да превиши $1000 и ще бъде на ниво от $950-$1000. Но има голяма вероятност това да е първият стандартен смартфон на пазара, с цена от четири цифри.

От друга страна, очаква се, че iPhone 8 ще има няколко уникални функции, които другите смартфони нямат. Това са например, 3D камерата и интегрираният в дисплея скенер за пръстови отпечатъци.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Dave
Dave

И над 1000 да е болните мозъци ще си го купят нищо че е с китайски морално остарели части направен и операцоонната му система не става за управление на картофобелачка.

Марк
Марк

Аман от хейтърчета. Аз съм с андроид, но нямам никакви възражения към айфон. Като не ти харесва недей го купува по дяволите, но пък на мене ми харесва дизайна и това, че самата операционна е затворена среда привлича много разработчици. И IOS и Android имат предимства и минуси.