Практически всички от големите мобилни оператори в САЩ ще пуснат 5G връзка и услуги догодина и Verizon няма намерение да изостава. Компанията току ще завърши успешно своя първи 5G пренос на данни през смартфон.

За новия високоскоростен мобилен интернет стандарт Verizon си партнира с Motorola, Samsung и Qualcomm в извършването на поредица от 5G тестове, включително за видео разговори и сърфиране в интернет. Използвайки 28 GHz спектър на оператора, преносът на данни става през новото 5G New Radio решение на Samsung.

Използваният във всички тестове смартфон пък е Moto Z3, оборудван с 5G мод. Именно този модел е един от първите смартфони с възможност за 5G ъпгрейд. Когато 5G мрежите заработят, собствениците на Moto Z3 и съответния мод ще могат да ги използват пълноценно. Модът е оборудван с модем Qualcomm Snapdragon X50, което го прави ефективно и евтино решение за новия стандарт.

Няколко големи компании са в надпреварата да пуснат 5G смартфони през първата половина на 2019 г., като сред тях са Samsung, OnePlus, Lenovo, LG, Honor и Huawei. Разбира се, 5G мрежовото покритие първоначално ще бъде ограничено само до определени страни и региони, когато първите услуги заработят.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за