Телекомуникационният гигант Verizon се замота по комичен начин през миналата седмица, когато без да го прави директно, заяви че причината за изтощаването на батерията на смартфоните може да е 5G.

Вчера сутринта, Verizon са публикували в официалния си профил в Twitter предложение към тези от техните клиенти, които изпитват проблеми, свързани с бързото изтощаване на батерията на телефоните им. „И макар същината на този съвет да се заключава до „изключете 5G, ако вашия телефон го поддържа“, то това не е точно това, което Verizon казва в туита си“, пишат Mashable, които предават новината.

„Забелязвате, че батерията ви се изтощава по-бързо от нормалното? Един начин да запазите живота ѝ е да включите LTE“, пишат Verizon, които и дават упътване как точно да бъде направено.

Както напомнят от изданието, LTE се явява резервен вариант в случаите, в които не е достъпна 5G услуга и съвета да се включи LTE де факто има ефекта на съвет да бъде изключена 5G свързаността. По едно време, под съобщението на компанията се включва потребител на социалната мрежа, който намира противоречие в рекламирането на „новите супер бързи 5G телефони“ на Verizon и даването на съвет в случаите, в които батерията се изтощава бързо, който се заключава до изключване на 5G.

Вероятно, човекът, поддържащ Twitter профила на Verizon е разбрал бързо, че нещо не е както трябва, но пък се измъква доста находчиво със следващото съобщение:

„За нас е важно да завършим много проверки, за да намерим главната причина за всякакви проблеми със скоростта. Ние покриваме бързо все повече райони с 5G и правим постоянни промени с цел да подобрим скоростите. Ако имате други въпроси или притеснение, чувствайте се свободни да ни последвате и ни изпратите директно съобщение“. И макар смяната на темата в случая да е забавен ход от страна на администриращия профил, то последвалото изтриване на оригиналното съобщение, не може да направи добро впечатление. Най-малко защото медиите следят тези неща. А потребителите също.

1.8 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари