Viber представиха по-евтини международни разговори от Skype

2
132

Компанията Viber официално представи Viber Out – услуга, която ще позволи на всичките 200 милиона регистрирани потребители да провеждат нискотарифни разговори към мобилни и фиксирани телефони по целия свят.

Услугата, която за първи път беше пусната във Филипините в помощ на пострадалите от тайфуна Хаян, сега е достъпна за всички Android и iOS смартфони, както и за десктоп приложението. Viber обещаха, че скоро услугата ще бъде достъпна и за Windows Phone OS потребителите.

Потребителите ще могат да си купят кредит от самото приложение на техните смартфони или чрез карта, ако използват десктоп приложението. Услугата е много подобна на Skype. Голямата разлика е, че Viber предлагат доста по-ниски цени за разговори от Skype. Цените разбира се различни за различните страни и зависи дали разговора е към мобилен или домашен номер.

На таблицата по-долу е показана разликата между цените на Viber и Skype за 3 минутен разговор:

“Viber Out позволява на нашите милиони потребители нов начин за използване на Viber, с който ще може да се свържете с всеки контакт по всяко време. Ще продължим да подобряваме Viber Out, като поддържаме нашите потребители свързани на възможно най-достъпните цени,” сподели Талмон Марко, изпълнителния директор на Viber.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
annikoloffdjagi Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
annikoloff
annikoloff

Малко крива е сметката :nono:
Например цената на Skype out до US е 1.9 цента на минута, т.е. за 3 минути е 5.7 цента, а те твърдят, че е 11.8…
Софтуер не могат да пишат – това всички го знаем. Сега разбрахме, че и да смятат не могат :whist:
http://www.skype.com/en/rates/

djagi
djagi

Всички знаем… ама какво?… Софтуера им е достатъчно добър, да не говорим, че ползваш реален номер, а не акаунт. Цените им са малко по-евтини за дестинацията, която ме интересува… И точно в линка който даваш има цените за Skype и ако си беше направил труда да провериш, имат първоначална такса, която не вземаш предвид… United States 2.6¢ (с ДДС) x3 = 7,8 + първоначалната такса от 4,9 = 12,7 цента. Посочената цена за САЩ от 11,8 цента е без ДДС-то, тоест, 2,3 x3=6,9 + 4,9 = 11,8 Тоест, могат да смятат достатъчно добре… Който ми е сложил минусите на мнението,… Виж още »