Според LetsGoDigital, китайският производител на смартфони е подал патент в Световната организация за интелектуалната собственост (WIPO), който бе публикуван по-рано този месец. Патентът описва смартфон с изскачаща камера в горния десен ъгъл. Докато изскачащият механизъм обикновено съдържа модул за селфи-камера, тази версия има две камери на задния панел, които функционират като основни. Въпреки че това вече е забележим аспект, най-важната част от патента е фактът, че целия изскачащ модул може да бъде премахнат.

След сваляне от основния корпус, системата от камери вече може да се използва независимо, а потребителите дори могат да позиционират камерата по различни начини, благодарение на шарнирен механизъм, вграден в подвижния изскачащ модул. Камерите могат дори да заснемат различно зрително поле, тъй като има по една камера и от двете страни. По-специално, патентът на компанията подробно описва този подвижен модул, който съдържа батерия, позволяваща автономната му работа.

Въпреки че потребителите могат да свалят камерата, за да я използват независимо, тя все още може да взаимодейства с родителския смартфон, тъй като в него се намира Wi-Fi модула. С други думи, възможното приложение би било такова, че потребителят да има възможност да отдели модула и да го постави под ъгъл, за да направи снимка. Предварителната визуализация може да се покаже на дисплея на смартфона и също да предлага поддръжка на отделни функции. За съжаление, това е само патент и няма начин да потвърдим, дали компанията действително работи върху подобно устройство.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари