Vivo NEX 3: флагмански смартфон с 5G и дисплей тип „водопад“

1
1235

Днес компанията Vivo официално анонсира своя първи флагмански смартфон NEX 3. Той поддържа мобилните мрежи от пето поколение, базира се на системата върху чипа Snapdragon 855 Plus и разполага с модерния последно време дисплей в стил „водопад“.

Vivo NEX 3 е оборудван с 6,89-инчов OLED дисплей с резолюция 2256х1080 пиксела, заемащ 99,6% от площта на предния панел. Това е постигнато благодарение на новия дизайн на дисплея в стил „водопад“ (waterfall), при който екранът заема не само предния панел, но и лявата и дясната страна на телефона. Новият тип дисплей не е позволил отстрани да се поставят бутони и тяхната роля се изпълнява от виртуалните бутони Touch Sense, работещи съвместно със система за тактилна обратна връзка. Скенерът за пръстови отпечатъци е вграден в дисплея.

Новият смартфон се базира на SoC Snapdragon 855 Plus с водно охлаждане, има 5G модем, а батерията е с капацитет 4500 mAh. Поддържа се технологията на бързо зареждане Super FlashCharge с мощност 44 W.

Основната камера е тройна. Първият оптичен сензор е Samsung ISOCELL Bright GW1 с резолюция 64 МР. Останалите два сензора са с резолюция по 13 МР и имат съответно широкоъгълна и телефото оптика. Резолюцията на предната камера е 16 МР.

Най-евтиният модел на Vivo NEX 3 с 8 GB оперативна памет и 128 GB флаш диск струва приблизително $707.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kuzmanovv
Kuzmanovv

Поредната измишльотина – купуваш Snapdragon + екран + 2/3 камери ⏭ 📲. А после … 🙄 …❓