Vodafone пускат услуга за мобилни разплащания

0
37

Vodafone разработват мобилна услуга за разплащания от типа „мобилен/дигитален портфейл). Продуктът ще бъде разработен съвместно с южнокорейската IT фирма CorFire, които ще предоставят технологията, на която ще е базирана въпросната услуга. Все още не знаем името й, но от Vodafone планират да я пуснат още догодина.

Продуктът на Vodafone ще е предназначен за европейските клиенти на оператора и ще им позволява да плащат през телефона си по начин подобен на този използван в Google Wallet. Фирмата Corfire със сигурност ще бъде облагодетелствана от тази сделка, тъй като ще получи достъп до един много по-голям пазар. Услугите на Vodafone в момента се ползват от над 406 милиона потребители в 30 страни по света.

Преди услугата да бъде предоставена повсевместно обаче, Vodafone ще я тестват само в Германия и Испания. Това ще стане през първото тримесечие на 2013 година. Едва след това и останалите европейски страни ще я получат.

Vodafone не са първият оператор, който се пробва на пазара за мобилни плащания. Подобни стъпки направи и Isis – съвместен проект на три американски оператора. Безспорно колкото повече играчи има на този пазар, толкова по-бързо ще се развива той. Различните компании обаче използват различни методи за мобилни плащания – някои разчитат на NFC, други на специални устройства, които се закачат на телефона. Някои анализатори коментират, че разнообразието от методи по-скоро обърква потребителя и забавя популяризирането на тази услуга.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за