W3 публикува инструмент в помощ на разработчици на мобилно съдържание

0
17


World Wide Web Consortium (W3C), организацията грижеща се за стандартизацията и нормалното функциониране на киберпространството, публикува на своите страници полезен инструмент с помощта, на който разработчици на съдържание и интернет приложения могат да проверят как се държат техните продукти, представени на мобилни платформи.

Кодът на инструмента, който може да се открие на страниците на GitHub, представлява JavaScript платформа, изградена с помощта на Node.js и Selenium WebDriver, базирайки се на апликационно-програмния интерфейс на емулатора на мобилен уеб браузър на W3.

Mobile Checker, комбинира мощни технологии, за да симулира поведението на уеб браузър на мобилно устройство. Ето защо, противно на повечето от днешните онлайн мобилни емулатори, Mobile Checker може да осигури емулация на поведението на вашите уеб приложения на различни типове мобилни устройства, в това число таблети и смартфони„, пишат от W3 на страниците на GitHub, където освен инсталационните файлове на емулатора, може да намерите също така инструкции за инсталация, пускане и тест, връзки за обратна връзка и към дискусионни платформи.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за