WhatsApp провежда поредица от бета тестове на своето Android приложение, които вероятно ще бъдат официално добавени със скорошен ъпдейт.

Най-напред, потребителите ще получат опция с почукване и задържане върху дадено име да го отблокират и да изпратят съобщение. Ъпдейтът ще добави шорткът за покана, с който да каните хора в групов чат. Тази опция вече присъства в iOS версията на приложението.

Новата shake to report функция действа точно както подсказва името ѝ – ако я активирате, ще може да разклатите смартфона си, за да се свържете незабавно с WhatsApp и да съобщите за някакви проблеми с приложението.

Накрая, интересна е функцията Admin Settings, която представлява набор от функции, достъпни само за администратора на чата. С нея той ще може да изпраща отделни съобщения на участниците, да редактира списъка на хората в дадена група и др.

Имайте предвид, че макар тези функции да са част от бетата, няма гаранция, че ще попаднат в завършената версия. В същото време, практиката показва, че повечето нововъведение намират място в окончателния ъпдейт по един или друг начин.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за