Which? публикува резултатите от тестове за времето на автономна работа на съвременните смартфони

0
44

Британската организация за защита правата на потребителите Which? направи тестове на най-популярните смартфони на пазара към днешен ден, относно продължителността на автономната работа с едно зареждане при разговор и при сърфиране в интернет. Тествани са iPhone 7, Samsung Galaxy S7, HTC 10 и LG G5. Резултатите са публикувани в официалния уеб-сайт на компанията.

 

При двете серии от тестове се е определяла продължителността на работа при разговори в 3G мрежите и при работа с браузъра. И при двата теста iPhone 7 е на последно място със 712 минути при 3G разговори, докато лидерът HTC 10 работи цели 1859 минути. LG G5 е на второ място с 1579 минути, трети е Samsung Galaxy S7 с 1492. Дори и спрямо третото място, iPhone изостава над два пъти.

 

iPhone 7 е по-добре при работа с уеб-браузър, но също е на последно място. Разликата не е чак толкова голяма – третият LG G5 работи автономно в продължение на 640 минути, докато iPhone 7 – 615 минути. Лидер отново е HTC 10 с време на автономна работа при сърфиране в Глобалната мрежа 790 минути.

Which? допълва, че всички тестове са направени при еднакви условия за всички смартфони. Използван е специален емулатор на мобилна мрежа с еднакво ниво на сигнала при всички смартфони, яркостта е регулирана на едно и също ниво. Преди тестовете, акумулаторните батерии са били напълно разредени, а след това отново заредени.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари