fbpx
-1.4 C
София

WiFi бъг изненада неприятно потребителите на iOS 6, но за кратко

Най-четени

Неприятна изненада докара iOS 6 на първите потребители, които решиха да обновят своите мобилни устройства до най-новата версия на операционната система. Оказа се, че след прилагането на ъпдейта устройствата вече не могат да се свързват с мрежата чрез WiFi, съобщи Phonearena.com.

От Apple не са коментирали официално проблема, но по-съобразителните потребители бързо разбраха какво го причинява. Не става въпрос за пропуск в самата операционна система, а за липсваща страница в сървърите на Apple.

От iOS 4 нататък платформата е настроена така, че да пингва към страницата http://www.apple.com/library/test/success.html, за да се активира WiFi връзката. Ако пингът се окаже неуспешен системата приема, че използвате мрежа, изискваща допълнително име и парола и очаква тяхното въвеждане. Междувременно мобилното устройство остава без WiFi връзка.

Предполага се, че някой от Apple е изтрил ключовата интернет страница без да предполага, че тя е важна и трябва да бъде достъпна. По този начин връзката с нея няма как да бъде осъществена и потребителите остават с неактивен WiFi модул.

Малко след установяването на проблема въпросната страница е била възстановена и безжичната връзка вече се осъществява безпрепятствено.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини