Wikiwand за iPhone прави Wikipedia по-красива и достъпна

0
29

Младата компания Wikiwand, която наскоро набра над 600 000 долара инвестиции за своя едноименен проект, вече пусна първата версия на мобилното си приложение, което променя значително интерфейса на Wikipedia.

Wikiwand за iPhone придава „модерен и лъскав интерфейс на 13-годишната енциклопедия“ и я прави да изглежда повече като Flipboard и Medium, отколкото като традиционната Wikipedia, която познаваме от екрана на компютрите си.

Това е поредната стъпка в опитите на Wikiwand да осъвремени интерфейса на Wikipedia, след като преди това компанията вече пусна екстенжъни за Chrome, Firefox и Safari, които трансформират основния уеб-базиран интерфейс на енциклопедията в доста по-приятна визуално среда. Сред добавките са повече снимки към заглавията, фиксирана таблица със съдържанието, която се вижда винаги, когато скролвате, превюта на линкове, по-лесна опция за промяна на езика и др.

Към момента мобилното приложение е достъпно само за iPhone, но компанията работи по по-голяма версия за iPad. Android версия също е предвидена и трябва да се появи скоро.

Wikiwand е основана през август 2014 г., като първата инвестиция в стартъпа бе на предприемача Саар Уилф, който през 2008 г. продаде своята компания за сигурност на достъпа Fraud Services на PayPal за 169 милиона долара. Освен Wikiwand, алтернативни клиенти за Wikipedia предлагат още Wikiweb и Wikipanion.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари