Смартфоните се предлагат за половин цена при едно условие – при заключен телефон, екранът да показва реклами.

През 2016 година Amazon предложи на купувачите $50 отстъпка, при условие, че ще се показва реклама на екрана на заключения телефон. По подобен начин постъпва и британският бранд Wileyfox, чиито смартфони с реклами струват 40% по-евтино, отколкото без нея.

Устройствата Wileyfox с вградена реклама са добавена приставка Add-X към името си. Схемата работи по следния начин: всеки път, когато потребителят натиска бутона на захранването, той вижда някаква рекламна обява. Както преди, за отключването на смартфона е необходим жест плъзгане вдясно. За да се покажат повече подробности за рекламираната стока или продукт, е необходимо да се плъзне наляво.

Според компанията, програмата Add-X не е толкова досадна (явно в сравнение със същата реклама на Amazon). При първото включване на устройството се задават няколко въпроса за пола и възрастта, за да е по-добре таргетирана рекламата.

Естествено, за показването на реклами е необходим интернет и се изразходва и мобилен трафик. А това са минимум 20 MB месечно. Но дори и така, разликата е твърде съществена. Така например, смартфонът Wileyfox Swift 2 Plus по програмата Add-X се продава при цена $161, а без реклама струва $255. А бюджетният Wileyfox Spark+ с реклама струва $94, а без нея – $161.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари