Неотдавна Microsoft официално призна провала на мобилната операционна система Windows 10, създаването и разработването на която отне над 5 години.

Но въпреки че на платформата Windows Mobile бе сложен кръст, компанията Wileyfox не възнамерява да се отказва от производството на своя смартфон, който използва именно Windows Mobile. Това е телефонът Wileyfox Pro, продажбите на който са планирани за месец декември.

Wileyfox Pro е оборудван с 5-инчов IPS дисплей с резолюция 1280х720 пиксела (HD) и се базира на съвсем стария 32-битов 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 210. Телефонът разполага с 2 GB оперативна памет и 16 GB флаш-диск.

Конфигурацията на този смартфон включва още основна камера с резолюция 8 мегапиксела и светодиодна фотосветкавица, предна камера с резолюция 2 мегапиксела, microUSB порт и 2100 mAh батерия. Устройството работи под управлението на операционната система Windows 10 Mobile.

Въпреки слабите параметри и провалената операционна система, смартфонът Wileyfox Pro ще излезе на пазара на 4 декември тази година в Amazon и други места. Навярно производителят счита, че на потребителите ще е интересно да закупят последния смартфон с Windows 10. Цената на Wileyfox Pro е $240 и шансовете за пазарен успех са твърде малки.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
радо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
радо
радо

Телефон който ще подаряват мобилните апарати с „готини“ планове