Windows 10 Mobile преминава към 64 бита

1
63

Microsoft нееднократно каза, че много разчита на развитието на мобилната операционна система Windows 10 Mobile. Засега не е известно кога корпорацията ще започне производството на нови смартфони, но се появи информация, че Microsoft продължава усилената работа върху своята мобилна ОС.

 

Едно от най-важните неща в това направление е създаването на 64-битова версия на Windows 10 Mobile, която ще даде възможност за използване на по-съвременен хардуер и съответно, за производството на по-привлекателни флагмански смартфони. 32-битовата архитектура ограничава обема на оперативната памет до 4 GB и не дава възможност за работа с редица нови хардуерни компоненти.

Процесорът Snapdragon 820 например, се поддържа от ОС Windows 10 Mobile, но той не може да разкрие потенциала си и работи по-бавно, отколкото в ОС Android. Скоро това ще се промени и се очаква Windows 10 Mobile да се изравни по възможности с Android и iOS, които отдавна поддържат 64-битови архитектури.

По време на конференцията Ignite, състояла се миналата седмица, Microsoft отново потвърди, че ще продължи да произвежда смартфони. Може би става дума за фамилията Surface Phone, която е предназначена предимно за корпоративния сегмент. Очаква се това да бъдат скъпи флагмани, които ще имат повече от 4 GB оперативна памет.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари