Windows Phone 7.5 Refresh може да работи едновременно с 8 приложения

3
40

Чували сме, че Windows Phone 7.5 Refresh, известен преди под името Tango, ще използва предимствата на многозадачността. Но какво се крие под тази фраза, до неотдавна беше голяма загадка.

Наскоро обаче, любопитни потребители от форума XDA Developers са имали възможност да се доберат до новия фърмуер на Windows Phone 7.5 Refresh и са забелязали някои странности, които никога не са били споменавани, нито от представители на Microsoft, нито от множеството източници, разказващи слухове за възможностите на новата операционна система.

И все пак, тази функция в Windows Phone 7,5 Refresh може да зарадва бъдещите собственици на WP-смартфони. Защото сега те ще могат да работят едновременно с до 8 стартирани приложения, а не както е в Windows Phone 7,5 Mango, където тази цифра е 5.

Разбира се, това ще зависи от размера на заеманата от приложенията оперативна памет – стартираните програми трябва да се вместват в 256 МВ RAM на смартфона.

За съжаление, източникът не уточнява дали тази възможност ще работи в смартфоните с 256 МВ оперативна памет, но на този етап не сме сигурни.

Друга особеност на Windows Phone 7.5 Refresh е, че за нормалната работа на операционната система е необходимо само 122 МВ оперативна памет, срещу 153 МВ в Windows Phone 7.5 Mango. Подобно нововъведение е особено важно на фона на това, че новата платформа на Microsoft може да работи в смартфони, дори и с 256 MB RAM, а това ще принуди разработчиците и производителите в буквалния смисъл на думата да вземат в предвид всеки свободен мегабайт.

Предполага се, че Windows Phone 7.5 Refresh ще може да бъде инсталиран на всички смартфони. Но за по-слабите апарати, някои от функциите на тази операционна система ще бъдат блокирани, особено тези, които ще повишат производителността на апарата.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари