Windows Phone Marketplace с 35 хиляди приложения

1
10

На рождения си ден, онлайн магазинът за мобилни приложения от Microsoft – Windows Phone Marketplace – се похвали с доста добър старт за своята търговската дейност. До момента броят на мобилните приложения, които се предлагат в търговската мрежа на софтуерните гиганти наброяват 35 хиляди. Естествено, Microsoft ще трябва да се постараят още, за да задминат главните си конкуренти – Google. Наскоро, лидерите сред интернет търсачките оповестиха новината, че мобилните приложения в онлайн магазина, посветен на програми и игри за операционната система Android, са половин милион.

Данните, които удостоверяват шеметния успех на Windows Phone Marketplace и на Microsoft са предоставени от анализаторите на WP7applist. Те са на мнение, че мобилната операционна система Windows Phone тепърва започва да набира скорост и съвсем скоро способността и да задмине както Android, така и на iOS от Apple, ще проличи и това няма как да не държи вече в напрежение Google и Apple. Според информацията на WP7applist, точният брой на достъпните мобилни приложения в Windows Phone Marketplace е 35 218. От тях 5100 са неактивни, но както знаете, в процентово съотношение броят на неактивните приложения в магазина за Android е по-голям. Същевременно, 52% (общо приблизително 19 хиляди) от програмите и игрите в Windows Phone Marketplace се предлагат безплатно, а средната цена за платените приложения е 1,70 щатски долара. До този момент в търговската мрежа на мобилни приложения за операционната система на Windows Phone от Microsoft са се регистрирали близо 9500 разработчици от цял свят.

Представените от WP7applist данни сочат, че делът на игрите в Windows Phone Marketplace се равнява на близо 16%. В края на доклада си анализаторите споделят, че в магазина на Microsoft средно на ден се обновяват по около 191 приложения.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари