Годишната конференция на разработчиците, която Apple провежда всяка година, ще се състои сред броени дни. Датата на WWDC 2019 е 3-ти юни. Събитието ще трае 5 дни, през които ще видим новостите в софтуера на компанията.

Най-интересното всяка година са разбира се обновленията на тяхната операционна система. Версията, която ще бъде разкрита сега, е iOS 13.

Разпространената до сега информация е, че разработчиците на компанията са работили над нови функционалности в сферата на поверителността и промяна на интерфейса.

Ето кои са най-очакваните нововъведния от новия голям софтуерен ъпдейт, на който собствениците на iPad и iPhone ще се насладят скоро.

Тъмен режим

Това е един от най-очакваните ъпдейти в екосистемата, за който беше загатнато и преди. Както името говори, функцията ще ни даде възможност да преобърнем цялото визуално преживяване. Очаква се тази новост да осигури по-добър живот на батерията, както и да предостави повече комфорт на очите в тъмната част от денонощието.

Интересен факт е, че Google се готви за същия ход в следващата порция Android Q, която ще ни предостави скоро.

По-добър родителски контрол

Очаква се родителите да имат повече възможности да определят как техните деца да използват своите устройства. Смятаме, че промените ще са част от съществувашата система Screen Time. Според слухове, iOS 13 ще позволява на родителите да контролират на кой техните отрочета да могат да се обаждат.

Промени в настоящите приложения

Apple се готви да представи промени и по отношение на собствените си приложения в операционната система. Например, програмата за напомняния ще стане по-динамична, за да се доближи до конкуренцията от трети лица. iMessage ще позволи добавянето на имена и снимки към профила на контактите, за да се придобие вид близък до популярните услуги за чат (WhatsApp, Messenger и прочие). Очакват се промени по Mail, Home и Books приложенията на Apple.

Промени в производителността

Както се очаква, новата операционна система ще бъде по-пъргава. Очакваните промени са основно под капака и няма да променят начина на работа, с който хората са свикнали. Можем да видим леки промени в анимацията и подобрен вид на уиджетите.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
RMM
RMM

Тези може ли да са толкова прости – ios13 няма да е съвместима с ipad mini 2, но ще е съвместима с ipad mini 3, нищо, че са с абсолютно идентичен хардуер?!? Същата работа и за някои модели iphone.

Той
Той

Че андроид отдавна има тъмен режим… не го очакваме – имаме го 😅

Satyr73
Satyr73

Ти си “Той” и това изчерпва всичко от теб… тъпак!

honor
honor

За какво е тъпак, че казва един факт ли? Всички знаем колко болно момче си на тема ейпъл.

Еми...
Еми...

Даже на картинка вече батерията му е паднала…