Популярният разработчик meraz9000 от форума XDA Developers съобщи, че в кода на обновената нова версия на операционната система Android P е открил интересно нововъведение.

В новата версия има информация, че смартфоните Google Pixel 3 и Pixel 3 XL поддържат технология за бързо зареждане. По-точно това е технологията Qi, но не се казва каква е мощността, която могат да приемат смартфоните. Най-вероятно тя ще бъде 7,5 W, но е възможно да бъде поставено и 10 W безжично зареждане.

Появата на безжично зареждане в смартфоните Pixel 3 и Pixel 3 X означава и друго. Телефоните от фамилията Pixel имат метален заден панел. Но за да се се осигури безжичното зареждане, Google ще трябва да ги направи от закалено стъкло или керамика.

Керамиката е доста скъпа при производството, особено ако трябва да бъде в различни цветове. Ето защо, най-вероятно, задният панел на Google Pixel 3 и Pixel 3 XL да бъде направен от стъкло. Това означава, че предният панел на Google Pixel 3 и Pixel 3 XL ще трябва да бъде направен от закаленото стъкло Corning Gorilla Glass 5.

Безжичното зарядно за новите смартфони на Google носи кодовото име Dreamliner. Най-логично е неговите продажби да започнат заедно с продажбите на Google Pixel 3 и Pixel 3 XL.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за