fbpx
9 C
София

Xensation Cover – германска алтернатива на Gorilla Glass

Най-четени

Какво покритие ни идва първо на ум, когато става въпрос за надеждна защита на дисплея от удари и драскотини? Разбира се, Gorilla Glass. Но Corning не е единственият производител на такива продукти. Компанията SCHOTT твърди, че нейната нова разработка превъзхожда по своите характеристики продукта на именития й конкурент. Според германския производител, стъкленото покритие Xensation е „най-надеждният продукт измежду всички достъпни в момента аналози“. Както може да се очаква, стъклото е предназначено за защита на дисплеите на мобилни телефони, таблети и смартфони.

В основата на Xensation са алуминосиликатни минерали, благодарение на които стъклото притежава висока устойчивост срещу удари и надраскване, както и изключителна гъвкавост. Освен това компанията SCHOTT е разработила антирефлексен вариант на новото си стъклено покритие, който е получил наименованието Xensation AG Cover.

Дали Xensation ще успее да се превърне в сериозен конкурент на технологията Gorilla Glass, ще покаже времето. Първите устройства, защитени от германското покритие, ще се появят през третото тримесечие на текущата година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини