Xiaomi анонсира уреда AirCharge, който може да зарежда различни устройства на разстояние няколко метра

4
1006

Xiaomi представи системата за зареждане Mi Air Charge Technology, която може да зарежда най-различни устройства на разстояние няколко метра. Китайската компания уточни, че зареждането на няколко устройства едновременно става със зарядна мощност 5 W, а физическите препятствия не намаляват ефективността на зареждането.

Xiaomi заяви, че тази технология работи и със смарт часовници и фитнес гривни. Основната цел на компанията е да създаде удобни помещения, които са наистина безжични и в които колонките, лампите и другите устройства на интелигентния дом се захранват от една-единствена отдалечена система. Представител на компанията отбеляза, че тази година не се очаква излизането на потребителски продукти с поддръжката на новата технология.

Xiaomi обяснява работата на Mi Air Charge Technology по следния начин. Използва се позициониране и насочено излъчване на енергия, като устройството разполага с пет вградени фазови антени, които с голяма точност могат да определят местоположението на смартфона и на другите мобилни устройства. Масивът за подаване на фазираната енергия се състои от 144 антени, които излъчват в милиметровия диапазон директно към мобилното устройство чрез формирането на насочен лъч.

Що се отнася до смартфоните, Xiaomi е разработила специален миниатюрен приемник с интегрирана антена, който подава информация за своето местоположение, като при този процес се използва съвсем малко количество енергия. Приемащата фазирана антена преобразува сигнала от милиметровия диапазон в електрически ток за зареждане на мобилното устройство.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари