Xiaomi: всеки един продаден смартфон ни носи не повече от 5% печалба

1
1126

Преди около един месец се появи информация, че Xiaomi възнамерява да завземе японския пазар на смартфони. Ето че преди няколко часа се състоя пресконференция на компанията, на която официално бе обявено, че продуктите на Xiaomi вече излизат в Страната на изгряващото слънце.

В рамките на това мероприятие компанията сподели някои интересни подробности за своята работа. Според тази информация, през третото тримесечие на тази година Xiaomi е успяла да продаде 32,7 милиона смартфона, което е 9,1% дял от пазара на мобилни телефони. В световния рейтинг по продажби Xiaomi е на четвърто място след Samsung, Huawei и Apple.

В 90 държави от целия свят смартфоните на Xiaomi се продават официално, а в 42 страни компанията е в челната петица по продажби. Но независимо в кой региона се продават смартфоните на Xiaomi, печалбите на компанията от тези устройства, не превишава 5%.

Мениджмънтът на Xiaomi каза още, че през третото тримесечие на тази година сегашната армия потребители на компанията е нараснала до над 210 милиона души. Приходът на Xiaomi е в размер на 53,7 милиарда юана, а чистата печалба е 3,5 милиарда китайски юана, което е с 20,3% повече, пресметнато на годишна база. Xiaomi специално подчерта, че е успяла да увеличи продажбите на смартфони извън Китай, като приходът от тази дейност е със 17,2% по-висок в сравнение за същия период на миналата година.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
_nib_
_nib_

Горките….Пък после само хуавей били с гръб от правителството.