Xiaomi даде нови подробности за своето 100 W зареждане Super Charge Turbo

2
1347

Миналата година Xiaomi съобщи, че работи върху нова технология за бързо зареждане, в която се използва 100 W зарядно. Генералният директор на компанията сподели, че с новото зарядно акумулаторна батерия с капацитет 4000 mAh се зарежда от 0 до 100% само за 17 минути. Той добави, че Xiaomi ще бъде първата компания, който ще използва тази нова технология.

Доскоро нямаше нова информация за тази нова технология, но сега Лю Уайбинг публикува нова информация за тази разработка. Той съобщи петте основни технологични трудности, с които се е сблъскала неговата компания при разработването на 100W Super Charge Turbo.

  1. Загуба на капацитет. При по-висока скорост на зареждане, капацитетът на акумулаторната батерия по-бързо се губи с течение на времето. Според проведените тестове, при използването на 100 W зарядно, загубите на капацитет с течение на времето са с 20% повече в сравнение с използването на 30 W зарядно. По този начин акумулаторната батерия с капацитет 5000 mAh на практика се превръща в батерия с 4000 mAh.
  2. Архитектурата на технологията: използват се кратки пикове с много високо напрежение.
  3. Осигурено е продължително и безопасно зареждане с мощност 100 W.
  4. Безопасност – използват се защити както в дънната платка, така и в батерията, които не допускат прекалено голямо зареждане и прекалено високо напрежение.
  5. Различни сценарии на зареждане плюс безжично зареждане.

Всички изредени дотук проблеми са успешно решени и масовото производство на смартфони със 100 W зареждане може да започне съвсем скоро.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TNT
TNT

ябълките са го измислили това много отдавна но масовия потребител не е готов за тая технология все още 😀

Симеон
Симеон

Кое измислили ябълката?