Xiaomi е продал над 28 милиона смартфона през първото тримесечие

0
592

Xiaomi официално отчете броя на продадените смартфони за първото тримесечие на тази година.

Според публикуваните отчети на китайския производител, за първото тримесечие на 2018 година са продадени 28,4 милиона смартфона. Xiaomi е доволен от постигнатите резултати и счита, че това е само началото. По всичко личи, че високото ниво на търсене на новите смартфони Xiaomi Mi8 и Xiaomi Mi8 SE още повече ще увеличи продажбите.

Приходите на Xiaomi за първото тримесечие на тази година са в размер на $3,6 милиарда. Основният източник на доходи са смартфоните с цена до $125. Статистиката показва, че са продадени 11 милиона от този тип телефони. Малко по-слабо са се продавали мобилните устройства с цена от $125 до $205 – 10,9 милиона. На този фон статистиката на продажбите на флагмани с цена $465 и нагоре не е така впечатляваща – само 496 хиляди мобилни устройства.

Xiaomi обяви и че отделя все повече парични средства за изследвания и развойна дейност. През първите три месеца на тази година инвестициите в тази област са за $172 милиона или 3,21% от общия оборот. Това е повече от 2017 година, когато за изследвания и разработката на нови продукти са инвестирани 2,75% от оборота.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари