fbpx
1.8 C
София

Xiaomi за първи път в историята е лидер по продажби на смартфони

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

През месец юни тази година Xiaomi за първи път оглави рейтинга на световните лидери по продажби на смартфони, като изпревари Samsung и Apple. Китайската компания заяви, че е приложила „агресивни усилия“, за да запълни освободената от Huawei пазарна ниша. Информацията е на аналитичната компания Counterpoint.

Продажбите на смартфони на Xiaomi са нараснали с 26% в сравнение с предишния месец и в крайна сметка делът на световните продажби на китайската компания достигна 17,1%. На второ място е класирана южнокорейската Samsung с дял от 15,7%, а на трето – Apple с 14,3%.

„Откакто започна спадът при Huawei, Xiaomi полагаше последователни и агресивно усилия, за да запълни тази пазарна ниша“ – заяви директорът по проучванията на аналитичната компания Counterpoint Тарун Патхак (Tarun Pathak).

Той добави, че Xiaomi е увеличила присъствието си в Китай, Европа и Африка, както и в Близкия изток, които традиционно са особено важни пазари за Huawei и Honor.

Старшият аналитик на Counterpoint Варун Мишра добави, че новата COVID-19 вълна във Виетнам силно е засегнала производството на Samsung през месец юни, което е довело до недостиг на мобилни устройства на южнокорейската компания. Според него, Xiaomi едва ли ще може да запази това първо място след като Samsung се възстанови.

Да напомним, че през второто тримесечие на тази година Xiaomi за първи път зае второто място по-глобални продажби на смартфони.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини