12.1 C
София

Xiaomi измести Apple и застига Samsung в продажбите на смартфони с ръста си от 86%

Най-четени

Четири компании за пазарни проучвания, в лицето на IDC, Canalys, Strategy Analytics и Counterpoint, потвърдиха позицията на Xiaomi като световен номер две в доставката на смартфони през 2021 година.

Всички са единодушни в докладите си, че Xiaomi изпреварва Apple в глобалните доставки на смартфони през второто тримесечие на 2021 г. и така за пръв път достигна позиции като световен номер две, съвсем близо до резултатите на Samsung.

Според Canalys Xiaomi заема второ място за първи път в историята с 52,8 милиона продадени смартфона при 83% ръст. Докладът посочва още, че Xiaomi трансформира своя бизнес модел от ролята на претендент към ролята на действащ, залагайки на инициативи като консолидация на партньорски канали и по-внимателно управление на отворения пазар. Коментира се и това, че новата цел на Xiaomi е да измести Samsung, за да стане най-големият доставчик в света.

След пускането на първата флагшип серия Mi 10, Xiaomi непрекъснато предлага иновации в различни области, като снимки, дисплей, зареждане, интелигентно производство и др. Компанията инвестира за стъпването на премиум пазара, представяйки на потребителите водещи иновативни технологии и задавайки посоката на развитие на индустрията.

 

Абонирай се
Извести ме за
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини